Monday, 6 March 2017

Trilhaartjes herstellen in de longen door te stoppen met roken, kan dat?

Stoppen met roken is de enige oplossing waarmee trilhaartjes herstellen in de longen. Roken is slecht voor de gezondheid. Dat is natuurlijk geen nieuws. Maar wist je dat trilhaartjes in je longen ook beschadigd raken? Trilhaartjes kunnen zelfs hun functie helemaal neerleggen, als je rookt.

Trilhaartjes zorgen voor de eerste filtering. Stof, bacteriën en virussen worden door deze haartjes tegengehouden. Maar beschadigde trilhaartjes werken niet optimaal.

Wat gaat er mis met trilhaartjes bij rokerslongen?

Als je rokerslongen hebt, zijn de trilhaartjes beschadigd. Door fijne delen in tabaksrook raken de trilhaartjes verkleefd. De kans op infecties is met beschadigde trilhaartjes groot.

Trilhaartjes in je longen herstellen zich als je zes maanden gestopt ben met roken. Tijd om vandaag nog te stoppen dus.

Zodra trilhaartjes hersteld zijn, ben je meer beschermd tegen infecties. Een longontsteking, verkoudheid, hoesten, je bent weer beter beschermd. Met herstelde trilhaartjes maak je aanzienlijk minder kans om ziek te worden.

Voor wie wil stoppen met roken is bewustwording de eerste stap. Willen we niet allemaal gewoon schone longen? Stop daarom vandaag nog!

Schone longen is niet het enige dat verandert als je stopt met roken. Ook de kans op andere aandoeningen vermindert. Neem bijvoorbeeld de kans op een hartaanval of je slechte bloedcirculatie.

Wat gebeurt er als trilhaartjes stof niet goed tegenhouden?

Stof, bacteriën, virussen, alles wat onverhoopt toch in je longen terechtkomt hoopt zich op. In je longen is een slijmlaag aanwezig. Deze ververst zichzelf. De slijmlaag helpt je afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Veel stof kan de slijmlaag niet aan.

Trilhaartjes zijn dus als het ware de poort van je longen. En als de poort niet goed sluit, ligt gevaar op de loer!

Trilhaartjes herstellen in de longen doe je door te stoppen met roken. Schone longen zijn het gevolg.

Dat fijnstof niet goed is voor de longen is bekend. Deze vorm van stof is zo klein, dat het niet door trilhaartjes wordt tegengehouden. Deze kleine deeltjes blijven dus achter in de longen. Of eigenlijk in de longblaasjes.

Deze blaasjes hebben celwanden, die voor altijd beschadigd worden.

Je kunt je voorstellen dat beschadigde trilhaartjes al helemaal niet goed functioneren. Niet alleen fijnstof, maar ook andere bedreigingen maken dat de celwanden beschadigen.

Het is dus noodzaak om ervoor te zorgen dat trilhaartjes longen herstellen. Rokerslongen behoren tot het verleden als je stopt.

Hoe kan je trilhaartjes herstellen in de longen?

  • Eet gezond
  • Zorg elke dag voor frisse lucht
  • Beweeg en sport
  • Neem voldoende rust
  • Adem door de neus
  • Houd de woning schoon
  • Vermijd stinkende auto’s
  • Stoom regelmatig met etherische olie
  • Stop met roken!

Wie zijn longen een handje helpt laat trilhaartjes herstellen in de longen.

Van rokerslongen naar schone longen

Ook als je al heel lang rookt, kunnen je trilhaartjes herstellen in de longen. Denken dat je niet meer te redden bent kan nooit een reden zijn om niet te stoppen. Je moet er wat voor doen, maar uiteindelijk heb ook jij schone longen.

Zelfs na vierentwintig uur stoppen met roken zijn je longen al aan de schoonmaakbeurt begonnen. Na 48 uur begin je weer smaak en reuk te onderscheiden.

Ben je drie weken gestopt met roken, dan ben je op weg naar schone longen. Na drie maanden kun je zelfs voelbaar zuiverder ademen. Je bent minder snel buiten adem en kan zonder problemen een trap oplopen.

Na zes maanden zijn de trilhaartjes in je longen hersteld.

Ben je nog langer dan zes maanden gestopt met roken, dan ontstaan nog veel meer voordelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een meer heldere stem en een strakkere huid?

Voor schone longen moet je stoppen met roken

Trilhaartjes zijn dus een van de eerste onderdelen van je lichaam die herstellen als je stopt met roken. Heb je de smaak te pakken, zet dan absoluut door. Stoppen met roken geeft je niet alleen schone longen!

Zodra je trilhaartjes de meeste stof, virussen en bacteriën weer buiten de deur kunnen houden, voel je je absoluut beter.

Ben je het constante hoesten zat? Stoppen met roken helpt! Je hoeft alleen maar een beetje je best te doen. En je trilhaartjes herstellen in de longen!

Het bericht Trilhaartjes herstellen in de longen door te stoppen met roken, kan dat? verscheen eerst op Stoppen Met Roken Tips.source http://www.stoppenmetrokentips.net/stoppen-met-roken/trilhaartjes-herstellen-in-de-longen/

No comments:

Post a Comment